Fri frakt på beställningar över 300 kr.

Hållbarhet

Mandel & Mandel eftersträvar ett helhetstänk för att skapa en hållbar slutprodukt där alla delar spelar in, det både känns och smakar bättre då!

Mandlarna

80% av världens mandelproduktion sker i Kalifornien, vi har dock valt att använda endast spanska mandlar i våra produkter. På så sätt minimerar vi transporter och kan använda den exklusiva Marconamandeln som anses vara den mandel med högst kvalitet.
Mandelodlingar kräver stora mängder vatten och hållbarheten i produktionen har diskuterats de senaste åren. Det stämmer att mandel och nötter kräver mycket vatten, dock är mandel extremt energirikt och innehåller stora mängder protein och fett. Jämför man mandelns vattenkonsumtion i förhållande till energiinnehållet kräver den långt mindre än köttproduktion och även mindre än vissa andra grödor. Läs mer om det här https://waterfootprint.org/en/water-footprint/product-water-footprint/water-footprint-crop-and-animal-products/.

Chokladen

Choklad är en helt fantastisk råvara som är älskad världen över, dock finns det stora problem på många odlingar och i produktionen med ohållbara arbetsvillkor och barnarbete. Mandel & Mandel använder choklad från Chocovic som, förutom att hålla hög kvalitet och smaka gott, arbetar för hållbarhet i hela försörjningskedjan. Läs mer om det här https://www.barry-callebaut.com/en/artisans/chocovic/targeting-sustainability.

Smaksättning

Vi eftersträva att enbart använda naturliga produkter i vår smaksättning och alla fruktsmaker innehåller alltid ekologiska frystorkade fruktpulver med 100% fruktinnehåll.

Färger

Ibland kan en produkt behöva lite extra färg för att ge den rätta finishen. Många livsmedelsföretag använder de syntetiska azofärgerna med efterföljande E nummer i sina produkter. Vi har valt att bara använda 100% naturliga färger från serien PCB pure emotions. Färgerna innehåller bara naturliga ingredienser från växtriket.

Burkar

Våra burkar är producerade av 100% återvunnen plast och vi hoppa att våra kunder vill fortsätta detta genom att sortera i plaståtervinningen, låt oss använda den plast som redan finns!